Grillowana dorada na cukinii

Przepis na 4 osoby.

Czas wykonania ok 1h

– dorada 4 szt.

– pomidor 2 szt.

– cukinia 1 szt.

– limonka 4 szt.

– czosnek ok. 6 ząbków

– natka pietruszki 1 pęczek 

– bazylia świeża  

– oliwa z oliwek ok. 200 ml

– sól himalajska z ziołami 

Sposób wykonania :

Oczyszczoną rybę marynujemy limonką, czosnkiem, natką pietruszki, oliwą i solą. Odstawiamy na ok 30 minut do lodówki. W między czasie kroimy pomidora i cukinię w plastry o grubości  ok 8 mm, i marynujemy w oliwie i soli.

 Zamarynowaną rybę wkładamy na rozgrzaną patelnię grillową, po upływie ok 8 minut na patelnię dokładamy cukinię i pomidory obsypane bazylią. Doradę grillujemy do momentu aż mięso ryby zacznie delikatnie odchodzić od ości.

Grillowaną doradę kładziemy na plastrach cukinii a na jej wierzchu układamy plastry pomidora i dekorujemy.

Smacznego ! z nami 🙂 

Napisano w obiad Tagi: , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*